Virittelin eilen plotterin, monitorin ja VHF:n joutilaan akun jatkoksi. Pitihän se testata, että toimiiko kaikki laitteet, ja että toimiiko ne yhdessä.

Etenkin VHF:n käsikirja oli kytkentöjen osalta jossain määrin kryptinen. Vehkeessä on kaksi maata. Toinen on PA-järjestelmän maa, toinen taas ulkoisen kaiuttimen maa. Asennusohjeessa sanotaan, että maa kytketään GPS:n maahan - muttei kerrota, kumpi! No, sumea logiikka auttoi tässä. PA-järjestelmän maa-karva oli paljas johto, joten päättelin, että se on varsinainen perusmaa. Näinhän se sitten olikin, ja virrankytkennän jälkeen VHF sai kuin saikin dataa GPS:ltä.

Näyttöratkaisu vaikuttaa lupaavalta. 15" plotterinäyttö on aika messevä! Kytkentä oli aika helppo, sillä kuten jo aiemmin totesin, monitori syö suoraan 12V jännitettä. Orkkis-virtalähteen virransyötön perusteella monitori syö max. 36W, joten kulutus pysyy aisoissa. Kun monitorin jalkakin oli vielä purettavissa, niin saan nikkaroitua siitä hyvän kiinnikkeen, jonka varassa monitori voi killua katonrajassa. Sitä vielä aprikoin, että pitäisikö monitori avata, ja suihkuttaa piirisarjoille suojalakka. Meri-ilmasto ei tee gutaa elektroniikalle, mutta toisaalta monitori on kyllä umpinaisessa kopissa, suojassa kaikelta säältä. Eniveis, tästä tulee hyvä!