Niin kuin aiemmin kirjoitin, Hallinpoika pääsi "kotiin" viime keskiviikkona. Vene oli siinä kunnossa, kuin mitä oli luvattukin, ja vesillelasku kävi ongelmitta.

Kotisatamaan ajettiin sitten maltillisesti, olihan sisäänajovaihe vielä menossa. Alkumatkan vedet olivat itselleni tuntemattomia, mutta merikortti oli toki mukana, ja kun vielä myyjäliikkeen edustaja suullisesti selvensi kyseisen sataman pari erikoisuutta, niin eihän siinä mitään ollut. Näkyvyys veneestä on tosi hyvä!

Kotisataman päässä olikin sitten kiinnittymisen kanssa vekslaamista. Viereiseen paikkaan oli tullut vene, ja sen köydet olivat niin löysällä, että vene roikkui puoli metriä paikkani puolella. Laskettiin siis maihin viereiseen paikkaan. Ongelmia tuli lisää, koska olin mitoittanut köydet niin, että omaan paikkaan tullessa ne riittävät juuri, mutta ylimääräistä ei jää. Ja nyt sitä ylimääräistä olisi tarvittu, että saadaan vene hilattua omalle paikalleen!

Köysiä jatkamalla tästäkin selvittiin, mutta vaihdoin silti köydet pidempiin.

***

Vappuaatto ja -päivä ovatkin menneet varustelemisen merkeissä. Valitettavasti vaan kaupunki ei ole näköjään sähköjä vielä satamaan aukaissut, joten en päässyt tekemään isompia töitä, kuin mitä akkuporakoneella saa väkerrettyä. Antennien (GPS ja VHF) asentaminen vaatii sen verran isot reiät, ettei taida puhti vehkeessä riittää.