Tovi on mennyt, ettei ole "ehtinyt" blogia päivittämään. No, tässä vähän kuulumisia.

Ankannokka tuli lopulta väkerrettyä. Kuvapuolella muutama otos: nokan poraukset, astinlaudat, vastakappaleet, valmis. Mielestäni siitä tuli ihan kelvollinen, ja toimivakin se on.

Muuten varustelupuolella on tehty lähinnä pieniä lisäyksiä - jokunen vaatekoukku, yksi kohdevalo (LED) kabiiniin, kaapeleita suojattu ja vetoja siistitty, ja muuta semmoista. Yksi isompi oli työvalon asentaminen. Sen kajossa päässee syksymmälläkin rantautumaan hitusen helpommin.

Hydrauliohjauksen vuodosta ei ole selkoa. Jonkinmoista pientä vuotoa tapahtuu, mutta hyvin hiljakseen. Koetan sopia myyjäliikkeen kanssa niin, että vene otetaan työn alle kauden jälkeen. Pumpun tyyppi ei ole selvinnyt, täytyy irroittaa paneeli ja katsoa sen takaa pumpun rungosta, josko siellä olisi tyyppimerkintä tiedossa.

***

Hallinpoika on päässyt sitten jo pelastustehtäviinkin. Eka kerta meinasi tulla tuolla aiemmalla Emäsalon turneella, kun eräs jenkkivene oli rantautuessaan saanut vaihteistonsa jumiin - vain pakki löytyi. Satamaan oli sen verran vähän matkaa, ettei venekunta kuitenkaan kaivannut hinausapua, kun sitä kävin kysymässä, vaan meloivat veneen laituriin.

Toinen ja tällä kertaa tosityö tuli vastaan, kun oltiin eilen ajelulla. Käytiin tankilla Pohjoisrannassa, ja tankilta lähdettyä tuli vastaan vene, josta viitottiin. Syynä avuntarpeeseen oli sitten se perinteinen, eli polttoaineen loppuminen. Ei ollut kavereilla paljosta kiinni, matkaa ei ollut jäljellä kuin jokunen sata metriä. Vene hinaukseen, ja takaisin samalle asemalle.

Loppumatka meni yllätyksittä. Käytiin Tammaluodolla, jonka kaakkoispuolelle ankkuroiduttiin. Kauniimpi puolisko halusi ehdottomasti testata uimarappuset, ja kävi heittämässä muutaman uimalenkin. Urhea nainen, minusta vesi oli aivan liian kylmää! Aallokko oli aika pientä, mutta silti huomattiin heti, kuinka nopeasti virta meressä vie uimaria. Itse peseskelin veneen kylkiä pitkävartisella harjalla, ja niin vain oli jokunen merirokko tarttunut kylkiin, myrkyistä huolimatta!

Lomaa on vielä pari päivää. Huomenna ajattelin suunnata Uivaan.