Venetori meni aika viileissä merkeissä, siis ilmojen suhteen. Lauantaina lämpötila ei paljoa yli kymmenen kivunnut, ja pohjoistuuli söi sitäkin vähäistä lämpöä vielä lisää. Sunnuntaina oli sitten vähän lämpimämpää. Sateilta onneksi säästyttiin molempina päivinä. Kävijämäärä ei konkareiden mukaan ollut viime vuosien tasolla, säätä epäiltiin syyksi. Järjestelyt olivat koko lailla onnistuneet, mutta onhan NJK:lla monikymmenvuotinen kokemus tapahtuman järjestämisestä.

Menomatkalle lähtö vähän hirvitti, kun tuulen ennustettiin nousevan myrskylukemiin. Lopuksi taidettiin jäädä kuitenkin aika kauas ennusteista. Myrkyistä huolimatta pohjaan on kesän mittaan kertynyt aikamoinen limakerros. Vaikutuksen huomasi, tosin jonkin verran mönjää lähti pois ajon aikana.

Paikalla oli purje- ja moottorivenettä koko lailla iso joukko. Moottorivene-puolella alle kymppitonnin paketteja ei montaa ollut. Eniten tarjontaa taisi olla haarukassa 20-30 tuhatta. Kallein oli Fairline 46 Fantom, vajaan 400 kiloeuron hinnallaan. Jonkin verran veneitä myytiin jo tapahtuman aikana. Hallinpoika ei vielä löytänyt uutta omistajaa, joskin jokunen kiinnostunut oli. Täällä kuin varmaan muuallakin odotellaan, josko puhelin pirahtaisi jatkoneuvotteluja ehdotellen. Monenlaista venettä oli tosiaankin liikkeellä, niin vanhaa mahonkia ja liki tuliterää lasikuituakin. Yksi Vatorin 20 Wing oli paikalla, Vatorit sykähdyttää aina.

Sunnuntaina paluumatkalla keli oli nätti, ja jos aikaa olisi ollut, olisin mieluusti käynyt heittämässä pidemmänkin lenkin.