Lauantaina tuli käytyä Venemessuilla. Väkeä ei ollut yhtään niin paljon kuin pelkäsin.

Enin osa ajasta tuli vietettyä tarvikepuolella 4. ja 5. halleissa. Purkkaripuoli piti ihan tavan vuoksi kurkistaa läpi. Nauticatia olisin vilkaissut mieluusti sisältäkin, mutta sen verran tuppasi olemaan jonoa, että jäi katsomatta.


Olen niitä tyyppejä, jotka eivät innostu satojen tuhansien moottoriveneistä. Ei ole moisiin varaakaan, mutta vaikka Veikkaus sponssaisi oikein perkeleellisen avokätisesti, niin en silti haluaisi 40-jalkaista liukuvarunkoista 2x 600hv koneilla. Semmoiset veneet eivät vain ole makuuni. Onhan ne toki hienoja ja mageita. Bling-bling!

Katselinkin siis pääasiassa näitä tavanomaisia ja tavanomaisen kokoisia veneitä. Verrattuna pariin viime vuoteen isot DC:t olivat esillä vähemmän, ja niiden sijaan oli pienempiä avoveneitä, hardtoppareita sekä koppiveneitä. Nämä lie niitä "järkiveneitä". Myös konepuolella tehokkaimpien koneiden rummutus oli hieman lievempää, joskin kaikilla valmistajilla oli totta kai isotkin koneet näkyvästi esillä. Eikä siinä mitään, saahan niitä esitellä.

Hallinpojan sukulaisia piti tietysti käydy katsomassa. Niihin näytti ilmestyneen runkoikkunat - varmasti kiva lisä ankkurissa lilluessa.


Puuveneitä on aina mukava käydä katsomassa. Niiden tunnelmassa on vaan jotain, joka lasikuidusta ja alumiinista puuttuu.


Ostettavaa ei juurikaan kertynyt. Yhdet saappaat tarttuivat mukaan, ja yksi tuuletin. Lisäksi sain vinkkejä potkuriasioihin. Kuten olen aiemmin maininnut, potkuri kavitoi herkästi, ja sillä olettamuksella, että koneen asennuskorkeus on ok, näkemys oli, että potkuri tarvitsee lisää nousua. Rosteri voisi myös auttaa, kuten nelilapaisuus. Täytyy alkaa selvittelemään noita vaihtoehtoja.